Stižu poticaji na ulaganja veća od 50.000 eura

Bez autora
Sep 25 2012

Za sva ulaganja viša od 50.000 eura i tri zaposlena moći će se ostvariti određeni poticaj. Proširena je baza korisnika i to će dati dodatan impuls malim i srednjim poduzetnicima koji su u prvih šest mjeseci investirali više nego prethodne godine. Velikih investicija još nema, ali će ih biti u 2013. godini s obzirom na novi zakon o poticanju ulaganja koji će prvi put prihvatiti i mikropoduzetnike. U sklopu 24 programa Ministarstvo poduzetništva i obrta za ovu je godinu osiguralo 370 milijuna kuna poduzetničkih poticaja, a iduće godine priprema nove potpore. Uz oko 50 milijuna kuna iz EU-a, ukupan iznos poticaja za unapređenje poslovanja i pripremu poduzetnika za tržište Europske unije bit će veći od 400 milijuna kuna.

Stižu poticaji na ulaganja veća od 50.000 euraZa sva ulaganja viša od 50.000 eura i tri zaposlena moći će se ostvariti određeni poticaj. Proširili smo bazu korisnika i to će dati dodatan impuls malim i srednjim poduzetnicima koji su u prvih šest mjeseci investirali više nego prethodne godine.

Izjavio je u Orahovici ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras za posjeta tvrtki Phoenix.

Dodao je kako velikih investicija još nema, ali se nada da će ih biti u 2013. godini s obzirom na novi zakon o poticanju ulaganja koji će, kako je rekao, prvi put prihvatiti i mikropoduzetnike.

U sklopu 24 programa Ministarstvo poduzetništva i obrta za ovu je godinu osiguralo 370 milijuna kuna poduzetničkih poticaja, a iduće godine priprema nove potpore. Uz oko 50 milijuna kuna iz EU-a, ukupan iznos poticaja za unapređenje poslovanja i pripremu poduzetnika za tržište Europske unije, naglasio je Maras, bit će veći od 400 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik